Pesan Sekarang

Cerita Bencana Alam Banjir dalam bahasa jawa

Indonesia iku sawijining negara tropis kanthi kakiyatan udan dhuwur. Punika sababipun dene nalika ing mangsa udan arrives, sawetara reservoirs banyu kayata reservoirs lan kali bakal nambah aliran banyu lan kakehan. Yen sing mengkono, banyu bakal kebanjiran supaya ana banjir.

Ora mung ing Indonesia, banjirpun Jeksa Agung bisa ngetokake akeh negara kayadéné Cina lan India. Podho antarane negara iki umume flooded amarga nomer saka populasi, lack of kesadaran masyarakat ing syarat-syarat pembuangan sampah lan sistem miskin got. Sawetara langkah wis dijupuk kanggo nyilikake efek saka bilai pamaréntah lokal kayata Tambah ing kesadaran umum kanggo mbuwang sampah ing Panggonan, kali dredging, estuaria utawa Pabrik tlaga gawéyan, perisakan omah ing wilayah rawan banjir, kanggo melu ngresiki kualitase ing lingkungan lokal. Nanging, iku njupuk kerjasama saka pihak kalorone sing loro masyarakat lan pemerintah kanggo alamat masalah sing wis arep ing wiwit dangu kepungkur.

Sing nimbulaké bencana alam banjir yaiku, miturut kepentingan, sistem got ana ing wayahe mung bisa nangani bab 30% saka banjir sing dumadi. Tegese sing kira-kira 70% saka kebanjiran menyang lumahing lan mimpin kanggo banjir. Yen sampeyan pengin ngetutake ing contone saka sawetara negara kayata Jepang banjir menang, kita bisa ndeleng sing padha digawe culvert buta karo diameteripun saka luwih saka 2 meter. Yen dibandhingake ing culvert ing Indonesia ukuran mung bab 1 meter, iku kontribusi cukup cetha kanggo got ing bilai iki. Ing dhuwur kakiyatan saka udan, Ing mundhut saka wilayah peresapan banyu, Pembuangan Sampah ora ana ing papan.



Koleksi Produk Lainnya :

Post a Comment

 
Copyright © 2017. FLATSHOP Template - Design by: idBLOGSPOT