10 CONTOH PANTUN BAHASA JAWA


Babak belur mangan bukur
Uwit ganyong ndarani naga
Ayo sedulur pada sing akur
Gotong royong ngewangi tangga

Maju mundur pada nyelonong
Pada mangan woh delima
Hey sedulur aja nyolong
Kui pegawean dilarang agama

Ana kursi ngambang ning kali
Aja korupsi mending dadi kuli

Ana menungsa ana Jin
Lagi keder rebutan dana
Bocah sekolah kudu rajin
Endah pinter ilmune berguna

Mbukak tenong isine sego
Nggelar keloso ing wayah wengi,
Dadi uwong kudu gelem rekoso
Supoyo uripe biso mukti.

Lelene mati ditutuk
Gowo mrene tak sujanane
Yen merene ra nate petuk
Ndang merene tak entenane

medan ana terminal Amplas
yen udan kebanjiran nggo susuh kodok
lha mosok ora nduwe ide babar blas
apa ide kuwi di monopoli kaum ortodoks
siji loro telu papat
lima enem pitu wolu
biji loro tetep hebat
angger kembang melu ngguyu

Sapa weruh mobat-mabite
Wong baita kaisen toya
Sopo weruh bibit kawite
Wong sak dunyo ra ono sing liya

Manuk tuhu, mencok pager
Yen sinau, dadi pinter

Putih-putih kembang randu
Kuning abang kembang palase
Ati seddih nang awak kuru
Kelingan adik ayu rupane